ACTUALITEIT

In Memoriam

Fondations Capital verkoopt zijn aandelen van ALKERN aan Chequers Capital

Roeselare, 21 december 2016

Fondations Capital verkoopt zijn aandelen van de groep ALKERN, specialist van geprefabriceerde betonproducten  in Frankrijk en België, aan Chequers Capital.


Sedert de overname door Fondations Capital in 2010, kende de groep ALKERN een omzetgroei van om en bij de 50%, die tot stand is gekomen door een strategie van permanente ontwikkeling in hoogwaardig energetische producten, en door maar liefst 14 overnames in de laatste vijf jaar. Met een omzet van meer dan 180 miljoen euro in 2015, is ALKERN de onafhankelijke nummer één geworden in geprefabriceerde betonproducten in Frankrijk en België, en is daarmee dé referentie voor de constructie van gebouwen. ALKERN stelt ongeveer 900 werknemers tewerk verdeeld over 48 productiesites.


De acquisitie, die onder voorbehoud blijft tot de definitieve goedkeuring van de overheidsinstanties, zal ALKERN in staat stellen om deze groeistrategie in Frankrijk en België verder te ontplooien.


CHEQUERS CAPITAL, opgericht in 1972 te Parijs, is een onafhankelijke investeringsgroep met meer dan 2 miljard euro in eigen beheer. Chequers, bestaande uit een groep van 20 professionele investeerders, operationeel in Frankrijk, Duitsland en Italië, is vooral actief in de bouwsector waarbij één constante steeds terug te vinden is: externe en organische groei.