ONZE WAARDEN

Innovatie

Met een toegewijd team en jaarlijkse aanzienlijke investeringsbudgetten in Onderzoek en Ontwikkeling, positioneert de groep Alkern zich in een leiderspositie op het vlak van innovatie in betonproducten, met respect voor de actuele en toekomstige reglementering.

De hoekstenen bij de ontwikkeling van de producten van de groep Alkern zijn de energiewaarden, de warmte- en geluidsweerstand van de gebouwen en dit alles met een garantie voor een lage ecologische voetafdruk. De innovaties zijn meestal beschermd door certificaten.

Op heden breidt de groep Alkern zijn gedachtengoed en zijn ontwikkelingen uit richting materialen van biologische oorsprong, in het bijzonder voor de producten bestemd voor de constructies.Verantwoordelijkheid

Sedert 2002, hebben de werknemers van de Groep Alkern zich geëngageerd in een vrijwillig beleid tot vermindering van het aantal arbeidsongevallen. De dagelijkse betrokkenheid van de medewerkers van de Groep laat ons toe om één van de laagste TF1 van de beroepsgroep te tonen.

De verantwoordelijkheid van de Groep Alkern vertaalt zich tevens door een ecologisch ontwerp van de producten, reeds overigens 100% recycleerbaar. De gebruikte grondstoffen zijn afkomstig van nabije natuurlijke bronnen : ze worden omgezet door industriële processen met weinig energieverbruik.

Voor het overige,heeft de Groep Alkern, op al zijn productiesites een bedrijfsmilieuplan opgesteld dat het engagement van de Groep weergeeft voor een actief en duurzaam ontwikkelingsbeleid. Alkern is de enige producent van betonproducten met het ISO 14001 certificaat.

Nabijheid

De markt van de betonprefabricatie vereist een grote nabijheid bij de klanten om beter aan de regionale verwachtingen te beantwoorden (formaten, kleuren en seismische wetgevingen, enz.). Dankzij het vooral homogene industriële productie-apparaat, voldoet de Groep Alkern uitstekend aan de eisen van alle klanten door hun een groot gamma van producten aan te bieden die zich situeren over het ganse nationale grondgebied.

De commerciële en administratieve structuren, gedecentraliseerd per regio, bevorderen en versterken de directe relaties tussen de productiesites en de klant,mede een werkelijk verdienste van eenvoud en efficiëntie creërend in de gevestigde partnerships.